Over Omgevingshuis Loket Online (OLO)

OLO is een initiatief van Omgevingshuis en opgericht om particulier en bedrijf een full service ondersteuning aan te bieden omdat het Omgevingsloket van de overheid zonder kennis van zaken te complex is. Met behulp van OLO ontvangt de overheid de perfecte aanvraag, melding of juiste informatie en worden doorlooptijden aanzienlijk versneld. OLO levert de maatschappij een tijds- en kostenbesparing op.

Indienen volgens de wet- en regelgeving

Wij dienen ieder verzoek (erkend) conform de vigerende wet- en regelgeving in. Het bevoeg gezag kan hierdoor sneller een toestemming behandelen. Wij kunnen dit mogelijk maken omdat wij werken volgens een erkenningsregeling, waarmee onafhankelijk onze kennis en kunde, alsmede integriteit en competenties worden geborgd (i.o).

De experts achter OLO

De meer dan 100 (parttime) zelfstandige professionals worden ook ingehuurd bij gemeenten, provincies, omgevingsdiensten, waterschappen of het rijk of zijn juist hier in loondienst. Zij voldoen aan VTH kwaliteitscriteria als waar ook de overheid volgens de wet VTH aan dient te voldoen. Zij zijn allen als zelfstandig professional aangesloten bij de coöperatie Omgevingshuis. Door de gecombineerde werkwijze weten ze precies wat nodig is en doen zij ook ervaring op buiten de overheid.

Over Omgevingshuis

Omgevingshuis is een coöperatie van zelfstandige professionals voor zelfstandige professionals binnen de omgevingswet. Jouw hulpvraag op OLO wordt in de vorm van een opdracht aangeboden op Omgevingshuis. De expert met relevante kennis en ervaring voor jouw aanvraag neemt contact met je op om jou te helpen.

Wij streven naar een ideale leefomgeving voor particulier, bedrijf en overheid. Dit doen wij door Omgevingswet initiatieven sneller en gemakkelijker te maken door de unieke krachten van Omgevingswet specialisten en generalisten te bundelen.

Logo OLO - Loket voor de leefomgeving

Voor particulier & bedrijf

Gemiddeld vragen particulier of bedrijf 2x per mensenleven een vergunning aan, hierbij gaat het vaak om forse investeringen. Besteed jouw aanvraag, melding of informatieplicht daarom uit en laat je ontzorgen.

Bekijk aanvragen Contact opnemen